DYNIOWE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

IMG_7104

 

SKŁADNIKI:

-200g mąki ryżowej (może być pszenna, owsiana)

-70g płatków owsianych

-odrobina cynamonu, sody oczyszczonej

-1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego

-1/3 szklanki cukru trzcinowego

-1/2 szklanku puree dyniowego

IMG_7101

PRZEPIS:

Olej kokosowy roztapiamy powoli w garnuszku. Ja miałam wcześniej przygotowaną- pokrojoną w kostkę i zamrożoną dynię, którą dorzuciłam do oleju kokosowego. Całość później zblendowałam na puree. Jeśli nie macie zamrożonej dyni, możecie ją delikatnie upiec albo ugotować i również przygotować z niej puree. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. W tym czasie przygotowujemy masę na ciasteczka: do dużej miski wsypujemy mąkę, płatki owsiane, cynamon, sodę oczyszczoną i cukier trzcinowy. Dodajemy puree z dyni z olejem kokosowym i mieszamy na jednolitą masę łopatką lub mikserem. Formujemy ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut z termoobiegiem.

2 comments on “DYNIOWE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

    1. Dziekuje bardzo! Ale sezon na dynie jest bardzo dlugi, wiec polecam zrobic ciasteczka, albo i brioche dyniowa, na ktore przepis tez u mnie Pani znajdzie :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *